Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 22: Vertrouwelijk!

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 22: Vertrouwelijk!


31-05-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: koenders@anagosoftware.nl

Geachte heer Koenders,

Mijn baas Eugene de Wit kreeg uw uitnodiging voor een webinar over spreadsheet migratie. Helaas kan hij niet deelnemen, maar zelf zou ik zeer graag zijn plaats innemen – althans als het voor mij ook gratis is. U verwijst naar de belangwekkende publicaties van de European Spreadsheet Risk Interest Group, Gartner en Aberdeen: ‘There is a role for spreadsheets to play, and also several instances in which spreadsheets should not be used’ (2009 Aberdeen Group). Ik ben het hier volledig mee eens en wil graag mijn ervaringen met Anago delen. Veel ziekenhuiscontrollers worstelen hiermee. Ik verwijs graag naar mijn publicatie hierover, Spreadsheet migration 2.0 – new frontiers for footloose HEADs (International Journal of Spreadsheet Migration vol 31, 1031-1045).

Hoogachtend,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


01-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Uit een strikt vertrouwelijk document van de NZA heb ik wat getallen voor de korting van Klink op de normtarieven voor je. Chirurgie kachelt ruim 45% achteruit, radiologie krijgt slechts 6% aan de broek. Graag niet rondbazuinen, dit is explosief! Ik kan me nauwelijks voorstellen dat deze kortingen ook worden doorgezet – het is de omgekeerde wereld. Ik snap dat jullie je gaan verzetten, maar een staking van de staf is voor Medisch Centrum Centrum catastrofaal. Ons eigen vermogen is nihil, de liquiditeit navenant. Straks is het niet een korting van Klink waar jullie last van hebben, maar wordt het einde oefening van MCC.

Groeten,

Guus


02-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

ik wist niet dat alle stafleden het document van de NZa al in bezit hadden.

Groeten,

Guus


03-06-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

De Broekhoestpoli draait als een tierelier. Het resultaat spuit er uit. Dit betekent dat we een extra MDL-arts nodig hebben. De maatschap interne wil hieraan slechts meewerken indien 50% van het resultaat naar de maatschap gaat, ter compensatie van de korting van Klink. Wat vind jij?

Groeten,

Guus

PS. Ik ben nog steeds onthand omdat Adriane na haar confrontatie met Eric afgelopen week nog altijd ziek is. Het ergste is dat ik nu zonder koffie zit.


04-06-2010

Van guus.roodt@mccentrum.nl

Aan adriane.berken@mccentrum.nl

Ha Adriane,

Fijn dat je weer terug bent. En attent van Eric dat hij een bosje bloemen voor je heeft neergezet. Haal je even een capu voor me?

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.