Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 32: Wubhv

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 32: Wubhv

9-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Ik krijg net een rekening van 33.500 onder mijn neus met referentie Inspectie/wubhv/kjv2009. Zegt dat jou iets?

Guus


09-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Hoezo? Ik heb nog nooit een kwaliteitsjaarverslag gemaakt, in plaats daarvan volstaan met de patiënttevredenheidcijfers. Waar komt die Wet uitbreiding bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving opeens vandaan? Daar had Frouke wel op mogen letten!

Guus


10-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: loket@inspectie.nl

Geacht loket,

Gisteren viel op mijn bureau een rekening van 33.500 euro wegens het niet inleveren van een kwaliteitsjaarverslag. Ik heb al jaren onze klanttevredenheidsrapportages opgestuurd en nooit enig commentaar, laat staan een pluim van u mogen ontvangen. Afgelopen jaar ging mijn rapportage zelfs gepaard met een brief van patiënt Verwaaien, die ondanks de gemiste diagnose van een tumor in de borst bijzonder veel lof uitsprak over de laatste weken verzorging die hij bij ons tot zijn overlijden kreeg. Ik vermag dus niet in te zien waarom er opeens beboet wordt en ga ervan uit dat dit op een misverstand berust.

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


10-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

Ja, het ministerie heeft inderdaad een subsidie van anderhalf miljoen beschikbaar gesteld voor organisaties met een publieke taak die in aanmerking komen om agressie tegen hun medewerkers te bestrijden. Ik heb navraag gedaan, maar de kortingen op de specialistenhonoraria vallen niet binnen de definitie van agressie uit de Beleidsnota Stimuleringsregeling. Jullie acties tegen de NZa zijn derhalve niet subsidiabel.

Groeten,

Guus


11-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: mmonderman@deloitte.nl

Geachte heer Lieftinck,

Natuurlijk doe ik mee met de Health Care Cup 2010 van Deloitte. Er wordt de laatste paar jaar veel te weinig golf gespeeld in de zorg. Uw initiatief kan deze trend keren en speelt geniaal in op de mogelijke herinvoering van de budgettering in de zorg. Ik zie u de eerste september graag op de golfbaan van het Rijk van Sybrook.

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


12-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Ha Adriane,

het schijnt dat we opvallen. Ik kreeg net de concept-notitie Relaties op het werk van Personeelszaken met de vraag om commentaar. Even voorzichtig zijn, ook in de mail.

Guus


13-08-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Nog een rekening van de inspectie, nu voor het niet melden van een calamiteit. Bingo, weer 33.500 euro. Ik wist niet dat Frouke al was weggesaneerd – misschien moeten we toch weer een bedrijfsjuriste aantrekken.

Ik denk verder dat je met spoed een afspraak met die Schellekens moet maken. Als het aan hem ligt is de taakstelling van VWS bij de nieuwe formatie al geregeld: de wubhv is een goudmijn voor het ministerie!

Guus


Lees ook:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.