Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week 40: Wil-Doe

Eindredacteur
De redactie van Zorgvisie heeft toegang gekregen tot de computer van controller Guus Roodt van Medisch Centrum Centrum. U leest mee hoe hij communiceert met de belangrijkste stakeholders.
Week 40: Wil-Doe


04-10-2009

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: snijders@planetree.nl

Geachte heer Snijders,

Dank voor het informatiepakket over Planetree. MCC heeft de afgelopen tijd een zwaar accent op verbetering van de bedrijfsvoering gelegd. Hoewel ons dat geen windeieren heeft opgeleverd, willen de medewerkers nu meer aandacht geven aan menslievende zorg. Dat leek onmogelijk, maar met verbeeldingskracht en oplossingskracht wordt het onmogelijke mogelijk. Nu nog daadkracht, en het wordt de realiteit. Dankzij mensgericht leiderschap en met hulp van uw wil-doe matrix zal MCC een nieuw baken in de Nederlandse gezondheidszorg plaatsen.

Met menslievende groeten,

Guus Roodt RC

Controller Medisch Centrum Centrum


04-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eugene.dewit@mccentrum.nl

Beste Eugene,

Heb je Klink nog gezien op het CDA-congres? Hij is toch standvastiger dan ik dacht. Ik denk dat hij veel baat heeft gehad bij de ‘wil-doe matrix’ die ik hem vorige week stuurde. Een schoolvoorbeeld van wil-doe-groei. Het begint met wil onderhandelen met Wilders, doe het ook. Dan komt de twijfel: wil niet, maar doe het wel (de matrix zegt dan: Verminder, Neem afscheid, Delegeer). En warempel, dan komt de brief: wil niet, doe het niet (Accepteer, Communiceer, Zeg neen). De dag erna de kanteling: wil wel, doe niet. Wat zegt de matrix? Creëer, Ontwikkel, Investeer! En wat deed Ab? Hij zaaide verwarring. Creatieve destructie. En dat staat dus niet in de matrix. Vandaar dat ik hem die opstuurde. Die kwam aan: zaterdag was het helder: ‘don’t do it!’.

Groeten,

Guus


04-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: adriane.berken@mccentrum.nl

Lieveling,

Ik kon het echt niet helpen dat de sauna vorige week niet doorging. Eugene eiste even al mijn aandacht op met een volstrekt ongebruikelijke invulling van het integriteitsbeleid van MCC. Hij wil MCC in de top tien van de Zuiverste Ziekenhuizen krijgen, en begint met een nieuw declaratiereglement. Alsof patiënten daar beter van worden!

Ik begrijp echt niet waarom je de afgelopen dagen zo bokkig moest doen.

Guusje


05-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: info@beaumont.nl

Geachte mevrouw Info,

Vorige week genoot ik van een voortreffelijke overnachting in uw hotel. Helaas blijkt er bij mij in huis enig onbegrip over de rekening. Kunt u deze splitsen in een gewone overnachting voor één persoon en het resterende deel met een separate rekening naar mijn huisadres sturen (ik heb dat bij aankomst ingevuld).

Vriendelijke groeten,

Guus Roodt


07-10-2010

Van: guus.roodt@mccentrum.nl

Aan: eric.koning@mccentrum.nl

Beste Eric,

ik las het interview van jou en je collegae in de NRC van gisteren. Ik hoop dat ze niet aan de boekhouder gaan vragen of die omzet van 180.000 euro van die Spaarnse anesthesioloog klopt. Of bedoelde hij na belasting?

Even wat anders, ik zag dat je de laatste tijd nogal vaak bij Adriane langs loopt. Ze vindt het soms wat lastig om eerlijk tegen artsen te zijn – dan wil ze iets niet, maar doet het toch. Zo zijn vrouwen wel vaker, dat weet jij ook. Daarom zeg ik het maar. Ze klaagt bij mij dat ze haar werk zo niet goed kan doen. Als je vragen over de bedrijfsvoering hebt, kan je die gewoon via mij stellen.

Groeten,

Guus

Lees meer:

Dossier @mccentrum.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.