Welterusten: Apple zet nieuwe stap in zorgtechnologie

Apple heeft het patent gekocht voor een elektronische toepassing die het slaapritme meet. Het systeem staat los van iPhone, iPad en andere Apple-devices en lijkt een nieuwe stap in de transformatie van tech- naar zorgtechbedrijf.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
slaaptechnologie
© Tom Merton / Getty Images / iStock

Het patent voor de digitale slaaptechnologie is overgenomen van start-up Tueo Health. Het patent betreft sensoren in matrassen en kussens die worden gebruikt voor het registreren van slaappatronen, ademhaling en hartslag. Dit moet het herkennen van bijbehorende medische aandoeningen mogelijk maken.

Het nieuwe patent houdt waarschijnlijk verband met de eerdere overname door Apple van Beddit. Dit bedrijf maakt al langer sensoren en een app waarmee gebruikers hun slaap kunnen monitoren. Twee keer per week levert de Beddit-technologie een beknopt verslag op van de slaap en het ademhalingsgedrag. Dit kan worden gedeeld met artsen en therapeuten. Via een iPhone of een

0
637

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.