Werkgevers zetten marktwerking aan de kant

De personeelstekorten in de zorgsector blijven toenemen. Het terugdringen van de grote uitstroom verdient dan ook alle aandacht van bestuurders. In de regio Nijmegen is die handschoen opgepakt en delen vijftien zorgaanbieders hun personeel. Onder de noemer De Werkgeverij zetten zij de marktwerking aan de kant: samenwerken in plaats van concurreren op de personeelsmarkt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Personeelstekort
Foto: Adobestock

De commissie Werken in de zorg onder leiding van Doekle Terpstra rapporteerde eerder een groot aantal initiatieven als reactie op de arbeidsmarktproblematiek. Die zijn te groeperen onder drie actielijnen: meer kiezen voor de zorg, beter leren en anders werken in de zorg. Zorgaanbieders en opleiders richten hun pijlen volgens de commissie vooral op de eerste twee actielijnen, dus het verhogen van de instroom en een beter rendement van de opleidingstrajecten.

Het uitstroomvergiet

Maar dat lijkt op dweilen met de kraan open. Want naast de dubbele vergrijzing en de stijgende zorgvraag is de grote uitstroom  een belangrijke oorzaak van de toenemende

0
730

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.