Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wet Marktordening door Eerste Kamer

Annelies Vermeulen
De Eerste Kamer heeft vorige week ingestemd met de Wet Marktordening Gezondheidszorg. Daarmee is ook het kortingsinstrument dat minister Schippers van Volksgezondheid wil inzetten als ziekenhuizen overproduceren een feit.
Wet Marktordening door Eerste Kamer

Er is veel kritiek op het zogeheten macro beheersingsinstrument, met name op het feit dat alle ziekenhuizen een korting over zich heen krijgen als er sprake is van overproductie en niet alleen die instellingen die daarvoor verantwoordelijk zijn. De Eerste Kamer is weliswaar akkoord met inzetten van het huidige instrument over 2012, maar verwacht wel van de minister dat zij ondertussen zoekt naar een beter alternatief. GroenLinks-Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort laat weten dat de Kamer dan ook op korte termijn verheldering verwacht van minister Schippers over de voorzetting van een kortingsinstrument in 2013. Ook zal de minister nader ingaan op de vraag van Ganzevoort ‘Moet alles wat er kan?’. Desalniettemin heeft de Eerste Kamer al wel ingestemd met het wetsvoorstel. Ganzevoort: “Wij wilden de minister nu niet te veel voor de voeten lopen.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Schippers wil kortingsinstrument mogelijk langer gebruiken

Meer eigen betalingen nodig volgens Schippers

Edith Schippers komt huisartsen tegemoet

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.