Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wideke Nijdam bestuurder Zuyderland

Wideke Nijdam (50) is door de raad van toezicht benoemd tot lid van de raad van bestuur van Zuyderland. Zij is momenteel werkzaam als manager zorg in een leidinggevende positie bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te Tilburg. Vanaf 1 december is Nijdam binnen de raad van bestuur de opvolgster van Cees Sterk, die zijn actieve loopbaan bij Zuyderland beëindigt.
widekenijdam400.jpg

Wideke Nijdam heeft de opleiding tot HBO-verpleegkundige gevolgd en aansluitend de studie Gezondheidswetenschappen. aan de Universiteit Maastricht. Zij heeft diverse leidinggevende functies bekleed in de gezondheidszorg (met name in het ziekenhuiswezen) en is in 2009 aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam gepromoveerd. Ze kijkt er naar uit om bij Zuyderland aan de slag te gaan. ‘Ik weet dat ik in een uitdagende situatie zal beginnen. Zuyderland is een flinke slag aan het maken om financieel klaar te zijn voor de toekomst. Ook op het gebied van het organiseren van de zorg vanuit de patiënt als vertrekpunt, innovatie en topklinische profilering wil de organisatie stappen zetten. Dat is iets waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren’, aldus de nieuwe bestuurder.

Jac Verhaegen
‘De Raad van Toezicht is ervan overtuigd dat we met Nijdam een bestuurder aantrekken met ruime kennis van en ervaring in de gezondheidszorg, die een waardevolle inbreng kan leveren aan de verdere ontwikkeling van Zuyderland’, aldus voorzitter Jac Verhaegen van de raad van toezicht van Zuyderland.

Cees Sterk
Cees Sterk neemt afscheid, na een succesvolle periode van 13 jaar binnen Zuyderland, in het bijzonder het voormalig Orbis. Met het vertrek van Sterk verliest Zuyderland een ervaren en betrokken bestuurder.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.