Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Willy Spaan toezichthouder Ipse de Bruggen

De raad van toezicht van Ipse de Bruggen heeft Willy Spaan benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Spaan neemt de functie op 1 juli 2017 over van Ferry Breedveld, die vertrekt als toezichthouder in verband met het verstrijken van zijn tweede zittingstermijn.
De heer W Spaan nieuwe voorzitter raad van toezicht IdB400.jpg

De raad van toezicht van Ipse de Bruggen schrijft blij te zijn met de komst van Willy Spaan als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. ‘Willy Spaan beschikt over een brede zorgachtergrond en heeft ruime bestuurlijke ervaring in de ziekenhuiswereld. In het dagelijks leven is hij voorzitter raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum en tevens parttime hoogleraar bij de Universiteit Leiden, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarvoor was hij van 2008 tot 2015 voorzitter raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.’

CV
Willy Spaan heeft naast diverse bestuurlijke functies ook de nodige ervaring in commissaris en raad van toezicht functies. Spaan: ‘De zorg voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten is voor mij een nieuw werkveld. Anders dan in een ziekenhuis zijn de cliënten vaak levenslang aangewezen op ondersteuning en zorg. Ipse de Bruggen heeft de ondersteuning en begeleiding van de cliënten op een bijzonder wijze vastgelegd in een manifest waarin de cliënt echt centraal staat. Ik zie mijn rol als voorzitter van de raad van toezicht ook als een verrijking en verbreding van mijn maatschappelijke betrokkenheid bij de gezondheidszorg.’

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.