Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wilma van der Scheer voorzitter patiëntenkoepel ggz

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Wilma van der Scheer is per 1 januari de nieuwe voorzitter van MIND, de belangenvereniging van ggz-patiënten en hun familieleden. De leden hebben haar donderdag 20 december gekozen.    
Wilmavanderscheer 660

Ook is Van der Scheer voortaan voorzitter van de stichting MIND waarin met ingang van 1 januari 2019 het MIND Fonds Psychische Gezondheid en MIND Korrelatie zijn ondergebracht. MIND is gesprekspartner bij bestuurlijke akkoorden en bij de invulling van landelijke beleidsthema’s.

Van der Scheer neemt per 1 januari de voorzittershamer over van Piet Verbraak die drie jaar voor MIND, voorheen Landelijk Platform GGz, werkzaam is geweest. Daarnaast blijft zij directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

De vereniging geeft aan blij te zijn met een voorzitter die veel ervaring en betrokkenheid heeft met de sector. Van der Scheer ziet mogelijkheden om het cliëntperspectief luider door te laten klinken bij zorgaanbieders en zorgprofessionals. Via het Fonds wil ze onderzoek en innovaties stimuleren.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.