Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘Witte fietsenplan’ voor scootmobielen in Montfoort

Mark van Dorresteijn
Gemeente Montfoort wil een ‘witte fietsenplan’ opzetten voor scootmobielen. Ouderen hebben hierdoor niet allemaal een eigen scootmobiel nodig, maar doen beroep op een poule wanneer zij de elektrische wagen nodig hebben.
'Witte fietsenplan' voor scootmobielen in Montfoort

Wilma Houdijk van Stichting Welzijn legt aan RTV Utrecht uit dat de scootmobielen veelvuldig ongebruikt in de schuur staan. Ouderen hebben de scootmobiel slechts af en toe nodig. Met het nieuwe plan kunnen ouderen een scootmobiel bestellen als ze hem nodig hebben. Het wagentje wordt dan door vrijwilligers langs gebracht.

Scootmobielpoule

Houdijk verwacht dat het plan doorgevoerd gaat worden. ‘Ik kan me niet voorstellen dat iemand tegen is. Het plan is te simpel om waar te zijn. Het kost de gemeenschap eigenlijk geen geld. We gaan de scootmobielen huren van de leverancier, dus dat is een klein huurbedrag per maand. Wat mij betreft blijft de scootmobielpoule ook gratis.’ De gemeenteraad moet het plan nog wel goedkeuren.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. wie verstrekt de scootmobielen?denk daar is over na mensen van boven de 75 t/90 jaar nog nooit op zo,n ding gereden daar worden ze nog aan verstrekt ze weten niet eens dat zo,n ding moet worden opgeladen en constant aan de stroom moet pas geleden nog ze had hem nog nooit gebruikt maar de accuus wel kapot,maar er worden zo weer 2 nieuwe opgezet,daar word niet moeilijk over gedaan,zelf wilde ik graag een extra knopje links kan alleen maar rechts gas geven moet daar notabene 3 jaar lang €3per maand voor betalen,alleen het het idee al,gewoon belachelijk

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.