Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

WNT-2 nog niet geaccepteerd

Per abuis is op Zorgvisie gemeld dat de WNT-2 (Wet normering topinkomens) geaccepteerd is door de Tweede Kamer. Het ging om echter om de aanpassingswet WNT, waarin vooral veel technische wijzigingen worden doorgevoerd.
WNT-2 nog niet geaccepteerd

De WNT-2, waarin de inkomens verder verlaagd worden van 130 naar 100 procent, is nog niet aangeboden aan de Tweede Kamer. Het kabinet wil de WNT-2 per 1 januari 2015 invoeren. Wanneer de Tweede Kamer zich over de WNT-2 buigt, zullen wij daarover berichten.

Aanpassingswet WNT

De Aanpassingswet is op 4 februari geaccepteerd door de Tweede Kamer en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013. Op deze datum is de originele wet in werking getreden. De Aanpassingswet regelt de volgende zaken, waaronder: ANBI’s (algemeen nut beogende instellingen) worden buiten het toepassingsbereik van de Wnt geplaatst, verduidelijking van de definitie van topfunctionaris, het inzichtelijk maken welke Minister bevoegd is tot handhaving, het buiten het bezoldigingsbegrip laten van de ten laste van de werkgever komende verplichte sociale premies en een reparatie van het overgangsrecht, waarbij het uitgangspunt van vier jaar eerbiedigende werking en vervolgens in drie jaar terugbrengen naar het wettelijk maximum gehandhaafd wordt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.