Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woonzorgnet en Minddistrict samen in innovatieproject

Woonzorgnet, aanbieder van beschermd wonen in de ggz, kiest voor grootschalige inzet van e-herstel van Minddistrict. Het doel van e-herstel is de eigen regie van bewoners te vergroten, begeleiders beter toe te rusten en middelen kostenefficiënt in te zetten.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Minddistrict ontwikkelt  een e-healthplatform voor de zorg, inclusief digitale interventies, ter ondersteuning van behandeling en begeleiding van ggz-cliënten. Woonzorgnet en Minddistrict hebben het e-herstelprogramma gezamenlijk opgezet. Eerder voerden zij een succesvolle pilot uit; sinds 1 juni wordt het programma grootschalig uitgerold. In het systeem van Minddistrict kunnen burgers meedoen in verschillende maatschappelijke rollen. Bijvoorbeeld als ouder, vriend, werknemer of vrijwilliger.

Technologie
Moderne technologie zoals apps, sociale media en internet, wordt in de langdurige ggz nog nauwelijks gebruikt. Woonzorgnet brengt daar met e-herstel verandering in. Het project heeft als doel de eigen regie van bewoners te versterken, begeleiders beter toe te rusten en de dienstverlening te verbeteren. Dat past tegelijkertijd goed binnen het overheidsbeleid om klant en medewerkers optimaal te ondersteunen.

Dossier e-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.