Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Wouter Bos gaat de zorg in

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Oud-minister van Financiën Wouter Bos wordt per 1 oktober 2010 partner bij adviesbureau KPMG. Hij gaat adviseren over de publieke sector en de gezondheidszorg.
Wouter Bos gaat de zorg in

Bos zal vier dagen per week in zijn nieuwe functie werkzaam zijn. Bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen zegt “heel verheugd” te zijn met de komst van Bos naar KPMG.

Snijvlak privaat-publiek

Wouter Bos ziet zich in zijn nieuwe rol bij KPMG opereren op het snijvlak van de publieke sector en het bedrijfsleven. Bos: “Ik heb altijd met veel plezier in zowel de private als in de publieke sector gewerkt en in deze baan komen beide werelden samen. Ik krijg te maken met het openbaar bestuur in vele geledingen, zowel overheden als publieke instellingen. Er gaat daar bijzonder veel spelen. Er staan allerlei grote projecten op stapel maar tegelijkertijd moet er flink bezuinigd worden. Los daarvan spelen grote debatten over de kwaliteit van de publieke dienstverlening, andere vormen van bestuur en efficiënter werken. Overheid en bedrijfsleven zullen elkaar daarbij nodig hebben en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn hart voor de publieke zaak daar voluit kwijt kan.”

Gezondheidszorg

“Iedereen die mij kent, weet ook dat de gezondheidszorg mij al langer boeit. Daar gaat de komende jaren heel veel gebeuren. De budgetten van de zorg staan onder druk, terwijl vergrijzing en technologie ook zo hun invloed hebben op zorgvraag en -aanbod. Ook de regelgeving van de overheid, en de voortdurende veranderingen daarin, verhogen de complexiteit. En ook hier geldt dat overheid en bedrijfsleven elkaar nodig hebben. Ik draag daar graag vanuit deze nieuwe rol aan bij”, aldus Bos. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Wouter Bos wil ziekenhuizen steunen

Accountants willen stresstest voor zorginstellingen

KPMG levert digitale strategie Engelse gezondheidszorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. de grap is dat iedereen die nog een project bij KPMG onderbrengt nu al weet dat de projectleider-partner ver boven de Balkenendenorm betaald wordt. dat zou er toe moeten leiden dat het bureau totaal geen opdrachten meer kan krijgen. maar zo zal het natuurlijk niet werken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.