Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Wouter Bos is de nieuwe voorzitter van de BOSK

Wouter Bos, voormalig minister van Financiën, is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders, BOSK.
Wouter Bos is de nieuwe voorzitter van de BOSK

Bos zal het voorzitterschap van BOSK combineren met zijn baan als adviseur zorg bij KPMG. Op de site van BOSK zegt Bos: “Ik wil meer zijn dan alleen een boegbeeld voor de vereniging. Als ik ja zou zeggen, dan zou dat dus een flinke tijdsinvestering zijn. Dat ik positief reageerde heeft twee redenen. Ik ben opgegroeid met een broer met spina bifida. Ik weet daarom uit eigen ervaring wat het betekent om een zorgintensief kind in het gezin te hebben. Ik weet zelf hoe belangrijk het is dat er een vereniging is die opkomt voor de belangen van mensen met een lichamelijke handicap, die de kennis en mogelijkheden van deze mensen en hun omgeving vergroot.”

Peter van der Vlist

Wouter neemt het voorzitterschap over van Peter van der Vlist. Van der Vlist: “Al langere tijd waren wij op zoek naar een voorzitter die met zijn of haar netwerk en ervaring een stevige bijdrage kon leveren aan het versterken van de mogelijkheden van mensen met een lichamelijke beperking. Als bestuur zochten wij echter meer dan een ‘boegbeeld’; het moest ook iemand zijn met een natuurlijke betrokkenheid bij ons werk. In de persoon van Wouter zijn beide wensen verenigd.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bos ziet Britse oplossingen in groei zorguitgaven

Wouter Bos gaat de zorg in

3 REACTIES

  1. Als je naar de uitzending van Buitenhof (6/11) hebt gekeken, weet je wat Wouter Bos echt van de zorg en de betaalbaarheid vindt. Hij heeft zijn rode ideologische veren afgeworpen. Je herkent de PvdA voorman er niet meer in. Past mooi in het rijtje PvdA-ers waar Wim Kok ook in staat.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.