Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaans MC trekt Siemens aan als partner

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Het Zaans Medisch Centrum heeft een langdurend contract gesloten met Siemens Healthcare.
Zaans MC trekt Siemens aan als partner
Foto: Siemens

Het Zaans Medisch Centrum heeft sinds 25 april Siemens Healthcare als technologiepartner. Dit contract loopt tot 2026 en heeft een waarde van 20 miljoen euro.

Medische apparatuur

Siemens zal alle beeldvormende apparatuur van het ZMC leveren, onderhouden, state-of-the-art houden en het personeel opleiden. Beide partijen houden rekening met uitbreiding van het partnerschap naar andere apparatuur. Daarnaast zal Siemens tijdens ontwerpfase adviseren over de inrichting van het nieuwe ziekenhuis en bij het optimaliseren van de werkprocessen.

‘Toonaangevend’

Rob Dillmann, bestuursvoorzitter van het ZMC zegt dat het partnerschap ten goede komt aan de patiënten van het ziekenhuis: ‘Om een nieuw en in zijn soort toonaangevend en toekomstbestendig ziekenhuis te realiseren, zijn dergelijke partnerships van groot belang. Siemens sluit aan in een vroege fase van ons bouwproces, zodat de logistiek vanuit lean principes kan worden geoptimaliseerd.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.