Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuisbestuurders verdienen nog steeds boven balkenendenorm

Mark van Dorresteijn
Bestuurders van ziekenhuizen verdienen meer dan de Balkenende-norm. Ook zitten ze boven de hoogste salarisschaal in de beloningscode die de zorgsector vorig jaar zelf opstelde. Dat blijkt uit een gepubliceerde inventarisatie van jaarverslagen van de zorginstellingen door Het Financieele Dagblad.
Ziekenhuisbestuurders verdienen nog steeds boven balkenendenorm

Gemiddeld verdienden bestuurders van algemene en academische ziekenhuizen in 2009 zo’n 241.000 euro, ruim 50.000 euro boven de Balkenende-norm. De zorgsector valt strikt genomen niet onder die norm, afgelopen jaar is een eigen code vastgesteld waarin is opgenomen dat de hoogste salarisschaal 190.000 euro is, met een uitloop tot 245.000 euro in bijzondere gevallen. Van de in totaal 185 bestuurders zitten er 76 boven de euro 245.000.

Hoogste lonen

Wander Blaauw, bestuursvoorzitter van de zorggroep Noorderbreedte behoort met een jaarinkomen van 367.173 euro in 2009 tot de topverdieners. Emile Lohman, bestuursvoorzitter van het UMC St Radboud, is met een inkomen van 365.931 euro ook een van de topverdieners. Van de interim-bestuurders verdient Maarten van der Vorst (Orbis Medisch Centrum) het meest. Zijn jaarinkomen kwam in 2009 neer op 643.243 euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

Vakbond vindt NVZD-code onacceptabel

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. De tijd is nu aangebroken dat dem. minister Klink eens keihard moet gaan optreden. De Raden van Toezicht blijken ook geen grenzen meer te kennen. Het feit alleen al dat de bestuurders van de kleinste academische ziekenhuizen meer verdienen dan de bestuurders van de grootste academische ziekenhuizen geeft al aan hoe erg het uit de hand is gelopen.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.