Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Ziekenhuismanager Van den Berg krijgt riant salaris voor thuiszitten

Mark van Dorresteijn
Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht moet de vertrokken zorgmanager Adri van den Berg jaarlijks ruim 215.000 euro betalen terwijl hij er niet meer werkt. Dat maakt het ziekenhuis vrijdag bekend nadat het Algemeen Dagblad een beroep had gedaan op de Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens (WOPT).
Ziekenhuismanager Van den Berg krijgt riant salaris voor thuiszitten

De jaarlijkse betaling is onderdeel van een vertrekregeling die is gemaakt toen Van den Berg aankondigde vrijwillig te willen opstappen na een ruzie in de leiding van het ziekenhuis. Het totaalbedrag kan oplopen tot 1,2 miljoen euro voor “de zorgmanager wiens functioneren nadrukkelijk ter discussie stond”, aldus het dagblad. Van den Berg, die in het ziekenhuis begon als predikant, wil niet reageren.

Het ziekenhuis laat weten dat inkomsten uit andere betrekkingen van de zorgmanager in mindering worden gebracht op zijn salaris. “Maar tot op heden zijn door hem aan ons geen verdiensten gemeld”, aldus het ziekenhuis. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Veel artsen in loondienst van umc krijgen topsalaris

Ziekenhuisbestuurders verdienen nog steeds boven norm

1,1 miljoen voor topmannen Albert Schweitzer

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Schandalig!! Krijgt iedere niet-functionerende werknemer zo’n vertrekregeling?
    Dit soort praktijken moet een halt toegeroepen worden, meteen een verbod op het inhuren van interim management instellen.
    Heeft men weleens gehoord van het tijdelijk waarnemen van collega’s?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.