Ziekenhuizen sturen brandbrief over zorginkoop

De zorgverzekeraars zetten bij de contractonderhandelingen voor 2014 ongekend hard in op lagere volumes en prijzen. De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) hebben hierover een brandbrief gestuurd aan de NVZ vereniging van ziekenhuizen.
Ziekenhuizen sturen brandbrief over zorginkoop

Zorgverzekeraars houden zich op lokaal niveau niet aan de financiële kaders die in het zorgakkoord zijn afgesproken. Dat gaat uit van een basisgroei van 1,5 procent (exclusief inflatie). Bestuurders van ziekenhuizen die anoniem willen blijven geven aan dat de verzekeraars soms kortingspercentages van 15 procent  of meer voorstellen. Dat doen ze door bijvoorbeeld een korting van 7,5 procent op het volume en nog eens 7,5 procent  op de prijs te eisen.

Wat is de zin van bestuurlijk akkoord?

‘Lokale inkoopteams kijken niet verder dan hun eigen target. Je vraagt je af wat het centrale beleid is. Dit is in ieder

15
55

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.