Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis en Dimence Groep sluiten meerjarig contract

Bert Bukman
De Dimence Groep, een ggz-instelling in Oost-Nederland, heeft een meerjarig contract afgesloten met verzekeraar Zilveren Kruis. Doel is het leveren van zoveel mogelijk zorg dicht bij huis.
Adobestock

Dimence Groep en Zilveren Kruis werken al langer samen in het programma Horizontaal Toezicht. Hierin worden vooraf afspraken gemaakt in plaats van achteraf te controleren. Uiteindelijk leidt dit tot minder administratieve lasten, zowel bij Dimence als bij Zilveren Kruis.

Kwaliteit van de zorg

De Dimence Groep levert hierdoor naar eigen zeggen als eerste ggz-instelling in Nederland 100 procent rechtmatige zorg. Als volgende stap wil de instelling vooraf afspraken maken over de kwaliteit van de zorg. Hierdoor weten patiënten welke kwaliteit ze van hun behandelaar kunnen verwachten. Ook krijgen ze op die manier een idee hoe lang hun behandeling kan duren.

Behandeling thuis

Daarnaast probeert Dimence het aantal opnamen te verminderen met intensieve behandeling thuis. Hierdoor neemt het aantal mensen toe dat bij een dreigende crisis thuis kan blijven. Directeur Zorg Bas van Wel zegt hierover: ‘We hebben veel geïnvesteerd in de kwaliteit van onze ambulante keten. Hierdoor wordt de opname een tussenstap in de ambulante behandeling. We hebben bewezen dat deze aanpak goed werkt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.