Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zilveren Kruis geeft vrijgevestigden extra hoog tarief voor zware ggz-zorg

Zilveren Kruis geeft vrijgevestigde ggz-aanbieders vanaf volgend jaar een extra tariefopslag als zij ook zware behandelingen gaan geven. Dat moet hen stimuleren het aanbod te verplaatsen van lichte naar zware ggz-zorg. De opslag geldt ook voor vrijgevestigde psychiaters die deelnemen aan de regionale crisisdiensten.
Algemene Rekenkamer Ggz Zv
Algemene Rekenkamer: Richt aanpak op complexe ggz in plaats van op hele sector

Dat zegt directievoorzitter Georgette Fijneman. “De

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Begint positief maar daalt daarna weer snel af naar het niveau waar de zorgverzekeraars al jaren mee bezig zijn en dat is op de stoel gaan zitten van de behandelaar. Uitstroomcriteria en een machtiging, liever een verlenging, moeten aanleveren en weer laten we het dus niet over aan de inzichten en kunde van de behandelaar hoe en wanneer een behandeling klaar is.
   En een opslag op het tarief en vooral het omzetplafond is wederom een wassen neus, het geeft nog steeds teveel voordeel aan de zorgverzekeraar. Een hoger tarief snoept nog sneller het omzetplafond op ook al is dit verhoogd. En je mag de zorg niet stoppen (waar ik het mee eens ben) bij het bereiken van het omzetplafond dus je gaat er over heen, zeker bij complexe behandelingen. Het blijft nog steeds zo dat de zorgverzekeraar met omzetplafonds spekkoper is; blijf je er onder dan is dat mooi voor de uitgaven van de zorgverzekeraar, ga je er overheen dan hoeven ze die zorg niet uit te betalen en werk je als zorgaanbieder voor niets.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.