Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN: toegankelijkheid zorgverzekeringen is verbeterd

De toegankelijkheid van de zorgverzekeringen is in het nieuwe zorgstelsel verbeterd, zegt algemeen directeur Pieter Hasekamp van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in een reactie op een onderzoek van de Nederlandse Consumenten Patiënten Federatie (NPCF). Dat meldt MedNet.

De NPCF trok met haar onderzoeksrapport aan de bel omdat steeds meer zorgverzekeringen aan risicoselectie voor de aanvullende verzekeringen zouden doen. Hasekamp zegt nu dat het wel meevalt. Zo maken nu acht van de dertig verzekeraars gebruik van een gezondheidsverklaring voor de aanvullende verzekering, waar dat er in 2007 nog vier waren. Hasekamp wijst erop dat het aantal zorgverzekeraars dat zo’n verklaring vraagt daarmee is afgenomen met de situatie voor januari 2006. In 2004 en 2005 werd bijvoorbeeld door tien verzekeraars een gezondheidsverklaring gevraagd. Bovendien, zegt Hasekamp, wordt er alleen onderscheid gemaakt voor de meest uitgebreide pakketten voor bijvoorbeeld antroposofische behandelingen en klasseverzekeringen voor eenpersoonskamers in ziekenhuizen.

Stijging zorgvraag

Dat de kosten voor sommige aanvullende verzekeringen zijn gestegen, komt volgens Hasekamp door de stijging van de zorgvraag in de meest uitgebreide, aanvullende verzekeringen. Daardoor zagen verzekeraars zich genoodzaakt de premies omhoog te doen en in sommige gevallen moesten ze de aanspraken beperken. (Mednet)

Lees ook:

‘Zorgverzekeraar wil dure klant niet’

Zorgverzekeraars geven meer sturing aan verzekerden

Eerste zorgverzekering met selectieve contractering

Pieter Hasekamp directeur ZN

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.