Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorg op zijn best

Een voorhoede van Amerikaanse toegewijde artsen, onder aanvoering van Don Berwick, startte in de jaren negentig de kwaliteitsbeweging Institute for Health Improvement (IHI), die wereldwijd zijn vruchten afwerpt. Frank de Grave, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten, nam het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Zorg op zijn best.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wim Schellekens (links) overhandigt Frank de Grave (midden) het boek 'Zorg op zijn best'. Rechts uitgever Monique Scholten Theessink.
Wim Schellekens (links) overhandigt Frank de Grave (midden) het boek 'Zorg op zijn best'. Rechts uitgever Monique Scholten Theessink. - Foto: Ruud Wagener Fotografie

‘Het gemiddelde Nederlandse ziekenhuis is beter dan het Amerikaanse. Maar de beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten zijn echt top of the bill. Daar kunnen we in Nederland veel van leren’, zei Wim Schellekens, oud-hoofdinspecteur IGZ, bij de overhandiging van het boek Zorg op zijn best. Het boek maakt duidelijk dat het succes van excellente organisaties als de Mayo Clinics, Kaiser Permanente, Virginia Mason, Cincinnati’s Childrens Hospital en het Zweedse Jönköping mede te danken is aan het werken volgens de IHI-principes. ‘Patiënt gecentreerd leiderschap met een heldere visie, persoonlijk voorbeeld en een strategie die met doorzettingsvermogen jarenlang wordt doorgezet

0
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.