Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorg slecht voorbereid op brand

Marit van Os
De zorgsector is slecht voorbereid op het voorkomen en bestrijden van brand. Dat blijkt uit een onderzoek in 580.000 regionale gebouwen door brandweerkorps Amsterdam-Amstelland.
Zorg slecht voorbereid op brand
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Volgens het korps is er in de zorg veel risico op een vlammenzee en er wordt te weinig gedaan aan preventie, zo meldt de Spits. In ziekenhuizen en verzorgingshuizen ontbreekt het vaak aan genoeg sprinklerinstallaties en andere blusmiddelen, terwijl er wel veel gevaarlijke goedjes aanwezig zijn. Verder zijn vlucht- en evacuatieplannen vaak slecht geregeld.

Het onderzoek
Zorginstellingen gaan ook vaak verkeerd om met de opslag van zuurstofflessen, wat levensgevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Grote flessen, van soms 50 liter, staan vaak op zeer onhandige plekken, zoals achter een deur. Daardoor is het risico groot dat ze bijvoorbeeld omvallen en gaan lekken. Een kleine vonk kan dan voor enorme ellende zorgen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.