Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgbestuurders vormen hechte groep

Bestuurders in de zorg bewaken de zachte waarden in hun organisaties in tijden van harde concurrentie. Dat concludeert Wilma van der Scheer in haar proefschrift 'Onder zorgbestuurders, omgaan met bestuurlijke ambiguïteit in de zorg'. Zij promoveert komende donderdag aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van der Scheer is zakelijk directeur van Erasmus CMDz.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgbestuurders vormen hechte groep

In haar onderzoek constateert Van der Scheer dat het groepsgevoel onder zorgbestuurders groot is. Ze delen opvattingen over de zorg en ze corrigeren en ondersteunen elkaar. Zorgbestuurders hebben een sterke band met de sector. Dikwijls werken ze hun hele loopbaan bij dezelfde organisatie.

Marktwerking

De zorgbestuurders geven aan het begrip ‘marktwerking’ hun eigen kleur. Over het algemeen verstaan ze daaronder: het op orde brengen van de bedrijfsvoering en het verbeteren van de zorgverlening.

Leeftijd

De meerderheid van de bestuurders is man en de gemiddelde leeftijd is 54 jaar. Het aantal vrouwen neemt toe. In 2000 was 11 procent van de

1
67

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. ‘Ze delen opvattingen over de zorg en ze corrigeren en ondersteunen elkaar’ ik vind het knap dat mw. van der Scheer hierop promoveert, de werkelijkheid onder zorgbestuurders is naar onze visie toch 100% anders , het is een wereld vol afgunst, als je je buurman de afgrond kunt in helpen wordt dit zeker gedaan, bij Erasmus is dit misschien anders als je een grote jongen bent, als kleinere organisatie ben je maar een lastpak en daar willen de groten en liefst ook de zorgkantoren vanaf, het is in deze tijd een kwestie van overleven, sorry dat ik het schrijf maar hier zakt mijn broek vanaf. Wellicht een nieuw proefschrift schrijven vanuit de visie van een kleine organisatie, gagarandeert dat dit een heel ander verhaal wordt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.