Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen om sluiting van kinderafdelingen

Mark van Dorresteijn
De Groningse hoogleraar Henkjan Verkade maakt zich grote zorgen over de sluiting van de kinderafdeling en de kraamafdeling van het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl. Dat meldt RTV Noord.

Een tekort aan specialisten zorgt ervoor dat de afdelingen van het ziekenhuis niet langer 24 per dag open zijn. De maatregel is vanaf begin december van kracht. Verkade, leidinggevende van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG, is bang dat kinderen buiten kantooruren niet goed verzorgd zullen worden.

Geen keuze

Directeur Jan Cooymans erkent het probleem tegenover RTV Noord, maar zegt geen keuze te hebben. “Wij zijn er gerust op dat het goed komt, de gesprekken met diverse betrokken partijen zijn kritisch, maar positief.” De directeur laat verder te weten aan een plak van aanpak begin december alles zo goed mogelijk te regelen. Het gaat dan vooral om regelingen rond opvang en noodsituaties. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Extra banen bij kinderhartcentrum Utrecht

Klink geeft 20 miljoen voor personeelstekort kraamzorg

Kinderhartcentra Nijmegen en Utrecht fuseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.