Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorggebruik daalt niet door no-claim’

UTRECHT - Vrijwel alle Nederlanders, 97 procent, zeggen sinds de invoering van de no-claimheffing net zo gebruik te maken van zorg als vroeger. Dat blijkt uit een studie die onderzoeksinstituut NIVEL woensdag heeft gepresenteerd.

De regering voerde de no-claimregeling in om patiënten aan te moedigen zuiniger om te gaan met gezondheidszorg. Mensen betalen een hogere premie. Als ze geen beroep doen op de zorg krijgen ze aan het eind van het jaar een bonus van 255 euro. Als mensen wel naar naar het ziekenhuis of apotheek zijn geweest, krijgen ze minder geld terug, of helemaal niets.

De Tweede Kamer had voor vandaag op de agenda staan of de no-claimheffing heeft gewerkt, de vraag is of dit debat gaat plaatsvinden na het marathondebat van afgelopen nacht. Het NIVEL bericht na onderzoek dat het zorggebruik de afgelopen tijd is gedaald. De daling kan, aldus de onderzoekers, ook zijn veroorzaakt door normale schommelingen in het zorggebruik. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.