Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorggroep Solis biedt fysiotherapie op afstand

Annelies Vermeulen
Zorggroep Solis is gestart met het revalideren met behulp van EvoCare. Na een persoonlijke intake krijgt de cliënt een therapiecomputer mee naar huis met daarop de software van individueel therapieprogramma.
Zorggroep Solis biedt fysiotherapie op afstand

De bediening van de computer gaat gemakkelijk met een touch-screen.

Het therapieprogramma is speciaal samengesteld voor de aandoening van de cliënt. De oefeningen en het gebruik van de EvoCare computer worden eerst onder begeleiding van een therapeut getraind. Vervolgens kan de cliënt thuis de oefeningen zelfstandig doen.

Feedback

Gedurende het oefenen maakt de computer filmpjes en foto’s. Via een GPRS-verbinding worden deze beelden naar de computer van de fysiotherapeut gestuurd. De therapeut geeft via de computer feedback op de oefeningen en/of geeft antwoord op vragen van de cliënt. Tussentijds kunnen desgewenst altijd persoonlijke afspraken gemaakt worden met de fysiotherapeut. Momenteel zijn er vijftien therapiecomputers voor cliënten beschikbaar.

Teletherapie

In Duitsland is EvoCare al jaren in gebruik en zijn er al tienduizenden cliënten die met succes gebruik hebben gemaakt van deze teletherapie. Zorggroep Solis heeft deze succesvolle therapieaanpak gekocht en heeft in het Stedenvierkant Deventer, Apeldoorn, Zwolle en Zutphen het alleenrecht om te mogen werken met EvoCare. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Solis gaat voor grootschaligheid

fysiotherapie

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit heeft niets met fysiotherapie te maken!
    Fysiotherapie kenmerkt zich door een doelmatige en patiëntgerichte (individuele) aanpak.
    Dit soort werk van Evocare is vergelijkbaar met verse groente en fruit uit een flesje, een doktersconsult via internet, of het gebruik van een massagekussen in plaats van echte massage; en waarschijnlijk bedoeld als middel om de zorg goedkoper te maken.
    Fysiotherapie is geen bulkgoed!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.