Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling populaire werkgever

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Zorginstellingen zijn populair bij hun medewerkers als werkgever. Dat blijkt uit de nominaties voor de prijs voor de beste werkgever in 2014. De prijs is een initiatief van onderzoeksbureau Effectory.
Zorginstelling populaire werkgever

Van de 100 genomineerde organisaties zijn er 29 afkomstig uit de gezondheidszorg. Deze sector is daarmee zwaar vertegenwoordigd. In totaal 366 organisaties doen mee aan het trevredenheidsonderzoek dat dient als basis voor de keuze van de genomineerden en de winnaars.

Buurtzorg

Op 7 oktober worden de winnaars bekendgemaakt in de categorie werkgevers met minder dan 1000 werknemers en in de categorie werkgevers met meer dan 1000 werknemers. Buurtzorg is al een aantal jaren de beste werkgever in de zorg voor de categorie met de meeste werknemers. Vorig jaar eindigde de organisatie in het algemene klassement op plaats twee achter de KLM.

Ranglijst

De positie die organisaties op de ranglijst krijgen, is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers over het goede werkgeverschap van de organisatie: de Beste Werkgevers Score. Deze score bestaat uit een gemiddelde van de tevredenheid over de organisatie, de tevredenheid over de werkzaamheden, trots op de organisatie en achter de doelen staan. Ook het bieden van ruimte en kansen om medewerkers optimaal te laten presteren, weegt mee evenals het tonen van waardering aan medewerkers voor hun prestaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.