Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstelling ZSV Wonen vraagt faillissement aan

Redacteur Zorgvisie
De gehandicaptenzorgorganisatie Zorginstelling Stichting Vivence Wonen II (ZSV Wonen) heeft faillissement aangevraagd. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) vandaag weten.
Espria-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Het OM schrijft dat cliënten die onder begeleiding wonen bij ZSV Wonen op straat dreigen te worden gezet. Om dit te voorkomen is het faillissement aangevraagd. Een curator kan daardoor direct op zoek naar een zorgaanbieder die de zorg voor de cliënten over wil nemen.

ZSV Wonen en Stichting Vivence
ZSV Wonen beheert zo’n tachtig woningen waarin cliënten van Zorginstelling Stichting Vivence begeleid kunnen wonen. Vivence bood eerder zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking, maar ging in december failliet. ZSV Wonen en Vivence worden bestuurd door dezelfde persoon, die verdachte is in een strafrechtelijk onderzoek van de Inspectie SZW. Volgens deze Inspectie heeft de bestuurder geld witgewassen en onttrok hij zo’n 735.000 euro aan Vivence.

Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.