Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorginstellingen goed voorbereid op grieppandemie’

Zorginstellingen zijn goed voorbereid op de grieppandemie. Dat concluderen de Inspectie voor de Gezondheidszorg en jeugdzorg (IGZ en IJZ) na onderzoek.

Minister Klink heeft de afgelopen zomer, mede namens minister Rouvoet van Jeugd en Gezin, de zorginstellingen gevraagd met spoed zogenaamde continuïteitsplannen op te stellen. Dit in verband met de mogelijke piekbelasting die komend najaar wordt verwacht vanwege de grieppandemie.

Merendeel plannen gereed

Op dit moment heeft 82 procent het plan klaar. Een maand later heeft naar verwacht 97 procent van de instellingen het plan gereed. Verder stelt het rapport dat in bijna alle gevallen de bestuurlijke betrokkenheid bij de plannen groot is. Ook hebben de meeste instellingen maatregelen genomen.

Effect griep

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft berekend dat het ziekteverzuim gemiddeld stijgt met anderhalve werkdag. Dat valt te lezen in de Macro Economische Verkenning die RTL Nieuws in het bezit heeft. Het CPB gaat er vanuit dat een kwart van de beroepsbevolking gemiddeld zes dagen extra ziek is per jaar. Verwacht wordt dat de sectoren transport, toerisme en horeca het hardst getroffen zullen worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees meer:

Rapport IGZ Zorginstellingen tijdig voorbereid op grieppandemie (PDF)

Lees ook:

Nederland krijgt veel minder griepvaccins

Effect griepvaccinatie bij ouderen onduidelijk

Erbudak: ‘Controles grieppoli wel gedekt’

Nederlanders liggen niet wakker van H1N1

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.