Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgkonijn duikt op in Emma Kinderziekenhuis

Mario Gibbels
Het Emma Kinderziekenhuis heeft het eerste officiële Zorgkonijn door Zilveren Kruis Achmea overhandigd gekregen. Het Zorgkonijn is bestemd voor kinderen die in het ziekenhuis liggen en kan hardop alle ingesproken berichten voorlezen die aan het kind worden gemaild via een website.

Op die manier kunnen ouders hun kind welterusten wensen, vriendjes of vriendinnetjes contact houden en familieleden het zieke kind moed inspreken. Doel is dat het digitale knuffelkonijn kinderen het gevoel geeft dat thuis dichtbij is en ze daardoor sneller op hun gemak zijn in de vreemde omgeving van het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat vanaf begin 2010 de eerste Zorgkonijnen in gebruik worden genomen. Het Zorgkonijn is een initiatief van IBM, ondersteund door Zilveren Kruis Achmea. Er zullen in de loop van 2010 in totaal zo’n tachtig Zorgkonijnen in verschillende ziekenhuizen worden ingezet. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.