Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgmanager is creatief en carrièrebelust

Zorgmanagers zijn in vergelijking met algemene managers creatiever, meer gericht op hun carrière en juist minder op zekerheid. Dat is de uitkomst van een test op de website van Zorgvisie.

Veertig zorgmanagers vulden op de hrm-specialpagina van Zorgvisie.nl een uitgebreide test in van hrm-bureau Orga over de waarden die zij belangrijk vinden in hun werk. Hun score wijkt op sommige punten sterk af van die van algemene managers. Zo scoren ze beduidend hoger op de waarde ‘creatief denken’ dan andere leidinggevenden. Ze halen stimulans uit het denken buiten bestaande kaders.

Salaris belangrijk

Zorgmanagers hechten ook meer waarde aan hun carrière. Zij worden meer gestimuleerd wanneer zij in hun werk hogerop kunnen komen dan managers in het algemeen. Ook vinden ze financiële beloning relatief belangrijk. “Dit kan te maken hebben met onvrede in de zorg over de salariëring”, denkt Ilse Beemsterboer van Orga. Zorgmanagers hechten ook meer waarde dan algemene managers aan waardering en erkenning voor hun werk.

Geen teambeesten

Zorgmanagers zijn bovengemiddeld analytisch ingesteld: ze worden geprikkeld door bijvoorbeeld het vinden van oorzaken van problemen of van verbanden tussen vraagstukken. Ze hechten daarentegen minder waarde aan de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden te vergroten. Ook vinden ze het werken in een team minder prettig dan andere managers.

Zekerheid hoeft niet

Opvallend is dat zorgmanagers weinig waarde hechten aan zekerheid en stabiliteit. “Dit kan te maken hebben met het idee dat er in de zorg voldoende banen beschikbaar zijn, waardoor ze bijvoorbeeld bij ontslag snel een andere baan binnen de sector kunnen vinden”, veronderstelt Beemsterboer. (Redactie Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook

Hectiek en hulpverlenen motiveren leerling-verpleegkundige

Zorgprofessionals missen perspectief en erkenning

Combinatiebaan bekoort ‘superzusters’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.