Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgOpen zoekt gebruikers van opensourcesoftware

Annelies Vermeulen
ZorgOpen roept iedereen die in de Nederlandse zorg opensourcesoftware gebruikt op zich te melden zodat kennis en ervaring gedeeld kunnen worden.
ZorgOpen zoekt gebruikers van opensourcesoftware

Er is volgens ZorgOpen steeds meer opensourcesoftware die in bedrijfskritische omgevingen als een zorginstelling ingezet kan worden. “We komen continu nieuwe oplossingen tegen bij zorginstellingen die andere instellingen ook zo zouden kunnen gebruiken”, zegt initiatiefnemer Gerrit Krediet. “Zorginstellingen weten het alleen niet van elkaar.”

Tevreden

“Instellingen die de voordelen van opensourcesoftware op het netvlies hebben, nemen opensource serieus bij elke keuze voor software, omdat ze tevreden zijn over leveranciersonafhankelijkheid, kwaliteit en prijs. Wij gaan die keuze beter faciliteren door in kaart te brengen welke onderdelen van de complexe ict-huishouding ingevuld kunnen worden met hoogwaardige opensourceoplossingen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Zorgorganisaties moeten zich verdiepen in open source-software’

Robosoft geeft open source software voor robot vrij

‘Open source is blinde vlek voor zorgsector’ stelt belangengroep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.