Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgopleiding populair onder 30-plussers

Gezondheidszorg is een populaire opleidingsrichting voor oudere studenten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de instroom van 30-plussers in Mbo-opleidingen in het schooljaar 2009-2010.
Zorgopleiding populair onder 30-plussers

Het aantal 30-plussers op het mbo is de afgelopen vier jaar met ruim dertig procent toegenomen. Vorig schooljaar zaten er ruim 61.000 studenten ouder dan 30 jaar op het middelbaar beroepsonderwijs, 31.000 vrouwen en ruim 30.000 mannen. Van de vrouwelijke 30-plussers volgt bijna tweederde een opleiding op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. Maar tien procent van de mannen koos voor een Mbo-opleiding voor zorg en welzijn.

Leerbedrijf

Vorig jaar volgden negen op de tien mbo’ers van 30 jaar of ouder de beroepsbegeleidende leerweg. De deelnemers in deze leerweg zijn meestal in loondienst bij een leerbedrijf en gaan een of twee dagen per week naar school. De afgelopen vier jaar is in de beroepsbegeleidende leerweg het aantal deelnemers van 30 tot 45 jaar met ruim een kwart toegenomen.

Gefinancierd

Mbo-opleidingen voor mensen boven de 30 worden nu nog door de overheid gefinancierd, maar er zijn plannen om dit stop te zetten. Instanties zoals de MBO Raad zijn hier fel op tegen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Studenten kiezen vaker voor zorgopleiding

Vmbo-ers willen in zorg aan de slag

Mbo-opleiding gehandicapenzorg van start

Canisius-Wilhelmina werft student-verpleegkundigen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.