Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgorganisatie kan COPD-keten declareren

Mark van Dorresteijn
Zorgaanbieders kunnen vanaf 1 juli 2010 een integraal tarief declareren voor patiënten met de chronische longaandoening COPD.
Zorgorganisatie kan COPD-keten declareren

Bij ketenzorg wordt één zorgaanbieder hoofdcontractant voor de preventie, behandeling en het volgen van de patiënt en diens ziektebeeld. De andere zorgverleners die zich daarmee bezighouden, declareren hun kosten bij de hoofdcontractant. Sinds 1 januari van dit jaar is het declareren van ketenzorg al mogelijk voor patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes. De regeling voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2010.

Effect integraal tarief

De regeling maakt bekostiging van de zorg mogelijk vanaf het moment dat de diagnose COPD bij de patiënt is vastgesteld. Patiënten kunnen kiezen of ze de zorg zelf willen samenstellen of gebruikmaken van een georganiseerde keten. De NZa rapporteert eind 2011 aan de minister over de effecten van het integrale tarief. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Online coaching van COPD-patiënten bij Havenziekenhuis

‘Mijn COPD-online’ bij het Havenziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.