Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgorganisatie krijgt 85.000 euro boete na typefout

Mark van Dorresteijn
De Britse zorgorganisatie Aneurin Bevan Health Board heeft een boete van 85.000 euro opgelegd gekregen nadat een medewerker een medisch rapport naar de verkeerde patiënt stuurde.
Zorgorganisatie krijgt 85.000 euro boete na typefout

De fout werd veroorzaakt doordat een arts de fout gespelde naam van een patiënt doorgaf aan zijn secretaris. Hierdoor werd het rapport met medische details naar de verkeerde patiënt gestuurd.

Gevoelige informatie

Een onderzoek van het Information Commissioner’s Office (ICO) toonde aan dat het personeel geen opleiding had gevolgd voor de bescherming van data. Ook trof de organisatie geen procedures aan om ervoor te zorgen dat de persoonlijke informatie bij de juiste persoon terecht komt. ‘De zorgverlener beschikt over de gevoeligste informatie die maar beschikbaar is. De schade en onrust die het verlies van een patiëntendossier kan veroorzaken is duidelijk. Het is daarom van groot belang dat organisaties in deze sector ervoor zorgen dat hun databeschermingsmaatregelen op orde zijn’, aldus ICO-topman Stephen Eckersley.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.