Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpersoneel in Zeeland vergrijst snel

Eindredacteur
Bijna één op de drie werknemers in de Zeeuwse zorg- en welzijnssector is ouder dan 50 jaar. Vijf jaar geleden ging het nog om zo’n één op vier werknemers. De 50-plussers werken vooral in de thuiszorg, verpleging en verzorging.
Zorgpersoneel in Zeeland vergrijst snel

Gemiddeld zijn de Zeeuwse werknemers in zorg en welzijn 42 jaar. Vijf jaar geleden was dat 41 jaar. Dat blijkt uit cijfers van de nieuwste Zeeuwse Arbeidsmarktmonitor Zorg en Welzijn van arbeidsmarktorganisatie ViaZorg. Volgens het rapport vergrijst het Zeeuwse personeelsbestand in een rap tempo.

Verpleegkundigen

In welk tempo andere provincies vergrijzen, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat het aandeel oudere verpleegkundigen landelijk snel toeneemt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs dat het aantal verpleegkundigen van 50+ is toegenomen van 14 procent in 1999 tot 30 procent in 2008.

Vacatures

Vanwege de vergrijzing en een lichte stijging in het aantal banen verwacht ViaZorg volgend jaar een toename in het aantal vacatures in zorg en welzijn. Ongeveer een op de vijf vacatures betreft verzorgend personeel (niveau 3 IG).

Bron: ViaZorg, CBS

Lees ook:

Werknemers in de zorg werken minder lang door

Overgangsklachten kunnen ziekteverzuim vergroten

Tekort aan OK-assistenten ZorgSaam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.