Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgstudenten krijgen begeleiding via iPad

Annelies Vermeulen
Bij zorgorganisatie Archipel in Eindhoven gaan vier werkbegeleiders en vier studenten van de School voor de Zorgsector die een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen, samenwerken en leren met behulp van een Ipad.
Zorgstudenten krijgen begeleiding via iPad

De studenten kunnen op deze manier hun leervragen en leerervaringen nu direct delen met anderen. De werkbegeleider van Archipel kan snel reageren en indien nodig bijsturen. Er kunnen foto’s en video’s worden gemaakt om te bewijzen dat een bepaalde vaardigheid is uitgevoerd. Voor de momenten tijdens het werk wanneer snel informatie gewenst is, kan door de student meteen informatie worden opgezocht zonder dat eerst een pc moet worden gevonden of een laptop moet worden opgestart.

Werkbegeleider

De werkbegeleider kan plaatsonafhankelijk in contact komen met student en ingaan op de leervragen van de student. Ook kan de werkbegeleider de student direct na de leerervaring laten reflecteren door het stellen van de juiste vragen. (Zorgvisie / ICT)

Lees ook:

Infectierisico door iPads in ziekenhuis

’s Heeren Loo start experiment met inzet iPad

Specialisten Deventer Ziekenhuis gebruiken iPad aan bed

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.