Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraar UVIT lijdt zwaar verlies

Verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias heeft vorig jaar een verlies van 187 miljoen euro geboekt. Dit kwam door verliezen op beleggingen, zo maakte de verzekeraar zonder winstoogmerk vandaag bekend.

Uit het verzekeren kwam voor belastingen een positief resultaat van 98 miljoen euro uit de bus. Het bedrijf wist vorig jaar bijna 55.000 meer mensen aan zich te binden voor een zorgverzekering, tot een totaal van ruim 4,27 miljoen. Mede daardoor stegen de premie-inkomsten met 13 procent tot 8,8 miljard euro.

Edwin Velzel

“2008 was een moeilijk jaar”, aldus Edwin Velzel, voorzitter van de raad van bestuur bij Univé-VGZ-IZA-Trias. “Zoals de meeste financiële instellingen zijn we geraakt door de financiële crisis Als we de beleggingsverliezen buiten beschouwing laten, laat ons verzekeringsbedrijf echter een positief resultaat zien met mooie groeicijfers. In een sterk competitieve markt als de onze is dat een knappe prestatie, en een goede basis om in 2009 op voort te bouwen. We zien de toekomst daarom vol vertrouwen tegemoet.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ziekenhuis Gorinchem wil samen met UVIT

UVIT schrapt 1100 banen

Slechte beurs jaagt zorgpremies op

‘Zorgverzekeraars zijn slechte ondernemers’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.