Zorgverzekeraars gaan e-health opdringen

Zorginkopers verlangen steeds vaker dat e-health een betekenisvolle functie heeft in het zorgproces. Doen zorgaanbieders daar niet aan mee, dan krijgen zij geen contract meer. Dat zegt Hans Hopmans, senior manager strategie en inkoopontwikkeling bij Achmea Zorg & Gezondheid, in Zorgvisie ict magazine van mei 2014.
Zorgverzekeraars gaan e-health opdringen
Foto: ANP - Koen Suyk

Hopmans zegt in het magazine dat niet alle zorgverleners bereid zijn om hun hele zorgproces te veranderen omdat er nieuwe technologie beschikbaar is. Om die reden gaan zorgverzekeraars de komende jaren zorgverleners verleiden  over te stappen. Daarnaast wordt het inkoopbeleid ‘opduwend’.

E-health met betekenisvolle functie

‘Er komt een moment dat we tegen zorgverleners zeggen dat ze nog een of twee jaar de tijd hebben en daarna een zorgproces moeten hebben waarin e-health een betekenisvolle functie heeft. Zorgverleners die niet meedoen, bieden we geen contract meer aan, die decontracteren we dus’, zegt Hopmans. De gesprekken tussen zorgverzekeraars over dat duwtje zijn

23
176

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.