Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgverzekeraars hebben nog niets vernomen van Sturkenboom

Redactie Zorgvisie
MAARSSEN - Zowel zorgverzekeraar Achmea als DSW, de twee belangrijkste verzekeraars in Rotterdam, hebben nog niets vernomen van Paul Sturkenboom. Zij kennen zijn plannen voor een islamtisch ziekenhuis alleen nog maar van uit de krant.

Sturkenboom kwam vorige week met zijn plan om in Rotterdam een islamitisch ziekenhuis te beginnen. Volgens hem gaat het om een investering van tussen de 30 à 40 miljoen euro. In het Financieele Dagblad zei hij zo vlug mogelijk met de zorgverzekeraars om de tafel te willen. “Als zij nee zeggen, gaat het niet door.”

Initiatieven

Achmea staat open voor nieuwe initiatieven, zegt de woordvoerster van de verzekeraar. Zij wijst er echter op dat de verzekeraar op dit moment onderhandelt met de Rotterdamse ziekenhuizen over beddenreductie. “Er zijn te veel bedden in Rotterdam. Ik ken de plannen van Sturkenboom niet maar hij zegt in het Financieele Dagblad dat hij geen ziekenhuisbedden toevoegt aan de beddencapaciteit in Rotterdam. Ik ben benieuwd.”

Toestemming

“Sturkenboom heeft de toestemming van de verzekeraars niet nodig om een islamitisch ziekenhuis te bouwen”, stelt bestuursvoorzitter Chris Oomen van DSW . “Het is de patiënt die bepaalt in welk ziekenhuis de bedden leeg zijn. Mijn privémening is dat je met een islamitisch ziekenhuis de tijd jaren terugzet. Bovendien geloof ik niet dat er een markt voor is. Sturkenboom heeft al eerder dingen geroepen in de media en daar is niets van terecht gekomen.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Lees ook:

Plan islamitisch ziekenhuis Rotterdam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.