Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zorgverzekeraars verdelen ziekenhuisgeld

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS wil zorgverzekeraars de komende jaren een grote rol geven bij het verdelen van het beschikbare geld over de ziekenhuizen. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van ‘betrokken bronnen’.
Zorgverzekeraars verdelen ziekenhuisgeld

De verzekeraars moeten gaan beslissen welke ziekenhuizen en klinieken snel kunnen groeien en welke langzamer. “De vorige minister wilde twee sloten op de deur. Een slot op het niveau van de hele sector en een slot op het niveau van de individuele instellingen. Schippers wil van dat tweede slot af”, aldus de bron in het dagblad. Daarmee kiest Schippers een liberalere insteek dan haar voorganger Ab Klink, die inzette op door de overheid vastgestelde groeiplafonds voor de individuele ziekenhuizen en klinieken.

Privéklinieken

Vooral voor snelgroeiende privé-klinieken is dit goed nieuws. Zij klaagden eerder dat een individueel groeiplafond voor hen negatief uit zou pakken en de dynamiek uit de sector zou halen. De plannen van Schippers geven hun meer ruimte. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Schippers: Staak ideologische discussie zorg

Schippers presenteert nieuwe koers voor de zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Het is uiteindelijk , dat de Client/Klant bepaald. Zij/Hij bepaald de Kwaliteit v/d Zorg en de ZorgMarkt. Innovatie is een Must , wat nog te vaak onderschat wordt. Het is wel een Groeimarkt voor de Business, wat in NL onderschat wordt.In het Buitenland zie je de “Baby-boom ” als een enorme groeimarkt voor Investeerders. ZZP ers kijken volop belangstelling naasr deze B-segment-Markt. De NL wetgeving is verouderd , maar volgt de Markt niet. DiscussiePunt voor de Tweede Kamer !

  2. Lees alle reacties
  3. De zorgverzekeraars nog meer MACHT, er wordt niet gedacht aan de patienten. Of die het hele land door moeten. En hoezo kwaliteit. Een academisch ziekenhuis doet misschien wel meer operaties maar per arts zijn dat er veel minder dan in een regulier ziekenhuis. In al die academische ziekenhuizen wordt je niet eens door een arts maar door een assistent geopereerd. In een perifeer ziekenhuis doet in ieder geval de arts het zelf en die doet meer operaties maar haalt misschien niet het quota omdat in de omgeving waar hij/zij werkt minder patienten met een bepaalde aandoening zijn. Nee, het gaat de zorgverzekeraars enkel om MACHT. Veel hoge winsten en wij meer premie betalen en er veel minder voor terugkrijgen en niet eens meer zelf mogen bepalen waar we geholpen worden. Democratie?????

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.