Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, april 2008

De optelsom van recente regelingen maakt het onmogelijk dat ouderen met een zorgvraag thuis blijven wonen. Terwijl dat toch de inzet was van het kabinetsbeleid.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Omslagartikel

Terug naar het verpleeghuis


Ouderen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen, is al jaren het credo. Maar een optelsom van recente maatregelen jaagt hen terug de instelling in. Lees het persoonlijke voorbeeld van Ina Vos

Nieuwbouwdebacle Vlietland

Ruzies ondermijnden fundering


Nog voor de bouw van het nieuwe Vlietland Ziekenhuis kon beginnen, zakten de heipalen weg. Over kibbelende adviseurs en een onoplettend bestuur. Download het Vlietland-rapport ‘Slappe lagen, hard gelag’

Collega’s vieren mee

‘Een goede aanwinst’


Claudia Zuiderwijk van Tergooiziekenhuizen is Zorgmanager van het Jaar 2008. Op de dag na haar uitverkiezing noteert Zorgvisie vele loftuitingen van medewerkers. “Claudia is burgerlijk ongehoorzaam, zoekt de grenzen op en stimuleert dat ook bij ons.”

Opinie marktwerking

Weg met de vangnetten


Concurrentie verbetert de kwaliteit van de zorg, stelt Mike Leers van verzekeraar CZ. Maar alleen als zorgorganisaties en verzekeraars meer risico gaan lopen dan ze nu doen.

Rol bestuurders bij samenwerking

Ratio speelt ondergeschikte rol


Zonder enige vorm van samenwerking redden zorgorganisaties het niet. Wilfrid Opheij en Edwin Kaats concluderen in hun proefschrift dat persoonlijke beweegredenen van bestuurders een stempel drukken op de ontwikkeling van samenwerking.

Benchmark klinieken

Wie werkt het hardst?


Met een gezamenlijk benchmarkproject hebben zeven ziekenhuizen een objectieve vergelijking gekregen van de werklast.

Kwesties Toezichthouder Huib Fienieg

Uit de tijd Lege operatiekamers

TeRecht Tandeloze cliëntenraad

Toolkit Column Marlies Ott over zinvolle gebaren

Boeken Bladeren met Guus Bannenberg

Nazorg Waar is Jan Troost

Servicewijzer, agenda en colofon

Bij dit nummer: de managementspecial dat in zijn geheel in het teken staat van Leiderschap. Wat is goed leiderschap? Hoe word je een succesvolle leider? Lees het in de special en op www.zorgvisie.nl/management

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.