Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, augustus 2019

Eindredacteur
In het vijfde nummer van Zorgvisie magazine dat vorige week is verschenen, onder meer een gesprek met Relinde Weil over de toekomst van MC Zuiderzee. Verder artikelen over ‘positieve’ dementiezorg, FACT-teams nieuwe stijl bij GGZ NHN, en de voortdurende strijd tegen regeldruk.
Zorgvisie magazine, nr. 5 2019
Coverfoto: Paul Tolenaar

Interview Relinde Weil
De ‘redding’ van MC Zuiderzee ging niet zonder slag of stoot. Maar de bestuursvoorzitter is trots dat St Jansdal zonder staatssteun ‘een haalbaar en duurzaam model’ heeft neergezet.

Aanpak bij dementie
Een positieve benadering helpt. Dat is mogelijk met behulp van sociale interventies en technologie.

FACT vernieuwd
GGZ Noord-Holland-Noord, dat ooit FACT-teams ontwikkelde, stapte daarvan af en werkt nu met GGZ-teams. Een omwenteling op verschillende fronten.

Zorgvisie abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement.

Onderzoek naar OK-hiërarchie
In de operatiekamer ontstaan conflicten wanneer de gezagsverhouding binnen het team wordt betwist, constateert primatoloog Frans de Waal.

Doen wat nodig is
Iedereen klaagt erover en toch lukt het maar niet om van de regeldruk af te komen. Een wijk in Oss doet het anders. Met succes.

Geboortezorg
De kwaliteitsverbetering van perinatale zorg verloopt moeizaam door financierings- en ict-kwesties. Maar niet alles is verloren.

Meer behandelsucces
Met personalized medicine kan het succes van behandeling vergroot worden. Het gaat dan ook een rol spelen bij zorginkoop.

Karolinska-les
Nederlanders staken hun licht op bij het Stockholmse universiteitsziekenhuis. De revolutie daar wekt bewondering en scepsis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.