Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, december 2016

Jim van Os, medeoprichter van De Nieuwe GGZ, siert het cover van het decembernummer. In een interview vertelt hij wat er mis is met de ggz en wat er volgens hem anders moet. Verder in het nummer het jaarlijkse overzicht van de honderd grootste zorginstellingen in Nederland. De Focus Juridische Zaken is gevuld met artikelen over diverse regelingen die de aandacht vragen van de bestuurders.
Cover-ZVM012_450.jpg

COVERARTIKEL
‘Weg met het systeemdenken’
Begin 2017 starten de eerste pilots van De Nieuwe GGZ. Mede-oprichter Jim van Os over wat er mis is in de ggz en hoe het anders kan.

Meerjarige zorginkoop
In plaats van elk jaar opnieuw te onderhandelen, sluiten verzekeraars en ziekenhuizen contracten voor langere tijd. Kwaliteit en doelmatigheid staan daarin centraal.

For-profit verpleeghuizen
Wel of niet winstuitkering toestaan? Voor verpleeghuizen liever niet. Analyse van vooral Amerikaans onderzoek wijst uit dat de zorgkwaliteit er niet beter van wordt.

En de grootste is…
Opnieuw heeft PwC voor Zorgvisie een top-100 samengesteld van de grootste zorginstellingen in Nederland. Opvallend is dat de STZ-ziekenhuizen oprukken naar de hoogste plaatsen.

Begijnhof 2.0
April 2017 wordt de eerste steen gelegd voor een nieuw woonconcept: De Knarrenhof. Senioren wonen er zelfstandig en kunnen zo nodig elkaar helpen.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

FOCUS JURIDISCHE ZAKEN

Slepende kwestie
Diverse rechters oordeelden: de ORT moet worden doorbetaald tijdens vakantie. Toch is het geen uitgemaakte zaak.

Waardering voor elke melding
Een Klokkenluidersregeling moet een brede definitie van wat meldenswaardig is hanteren.

Sta op uw recht
De Regeling Zorginkoop biedt zorgaanbieders munitie tegen een inkoopbeleid van ‘tekenen bij het kruisje’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.