Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, mei 2014

Eindredacteur
In het meinummer van Zorgvisie magazine een interview met de directeuren van ziekenhuis Bernhoven dat uitstekend functioneert zonder raad van bestuur. In de focus Financiën aandacht voor de problemen in care en cure, en uitkomstbekostiging: ooit moet het ervan komen.
Zorgvisie magazine meinummer

coverartikel

Dokters aan de top

Bestuur en medische staf van het ziekenhuis Bernhoven zijn samengevoegd tot een zevenkoppig directiecomité. De leden vergelijken het met de ministerraad: ‘Wij zijn de vakministers.’

Een sprong voorwaarts

Vanwege de verhuizing  naar nieuwbouw is bij Meander MC  goed nagedacht over facilitaire zaken. De manager facilitair bedrijf beziet tevreden het resultaat en ‘aanpassingen worden zo nodig direct uitgevoerd.’

Opleiden is een ‘must’

Als ziekenhuizen in de toekomst op een verantwoorde en veilige manier voor hun patiënten willen blijven zorgen, blijft opleiden noodzakelijk. Ook al is er nu een licht overschot.

Op weg omhoog

Na jaren van ruzie, wantrouwen en financiële malheur, krabbelt het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis uit het dal. Het personeel heeft er weer zin in.

Fout antwoord

Na een reeks van incidenten klinkt de roep om controle op de kwaliteit van zorgbestuurders luid en duidelijk. Het accreditatiesysteem van de NVZD is nuttig, maar geen afdoende antwoord.

Op cursus bij Paul Levy

De Lean-goeroe helpt het Jeroen Bosch Ziekenhuis de verbetermethode door te voeren. De managers zien het potentieel van Lean in hun werk, maar de top krijgt hij niet zomaar mee.

FOCUS FINANCIËN

Lenen wordt duurder

Banken nemen maatregelen nu overleg over pandrecht, boekwaardeproblematiek en correct declareren niets oplevert.

Uitkomstbekostiging

Volgens KPMG Plexus moet het lukken om per 2020 niet meer voor volume te betalen maar voor kwaliteit van zorg.

Afschrijving vastgoed

Drie visies op het vastgoedprobleem in de langdurige zorg. ‘Als je nu niet afwaardeert, krijg je later veel meer problemen.’

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.