Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 1 is verschenen

In het eerste nummer van 2021 een interview met de nieuwe inspecteur-generaal van de IGJ, Marina Eckenhausen. Verder aandacht voor preventie, de eerste successen van de Wzd en Wvggz en navolgbare initiatieven in de ggz.
Cover Zvm01 660x440

Inhoud Zorgvisie magazine nr. 1, 2021

INTERVIEW
Marina Eckenhausen
De nieuwe inspecteur-generaal over toezichthouden in het afgelopen crisisjaar en de komende jaren. De IGJ maakt zich grote zorgen over de jeugdhulp, vertelt ze. ‘Ik ga mijn best doen om daarin stapjes, eh… stappen vooruit te zetten.’

ONVRIJWILLIGE ZORG
Twee wetten
Een jaar na invoering van de Wet zorg en dwang en Wet verplichte ggz is de inspectie nog niet tevreden. Toch zijn er successen te melden.

INTERVIEW
Financiering faalt
Fier-bestuurder Linda Terpstra uit haar zorgen. ‘We organiseren de landelijk gespecialiseerde jeugdhulp eruit.’

ZORGVERZEKERING
Stevig ingrijpen
Het Zorginstituut gaat zorg die niet passend is uit het basispakket verwijderen. Wie bepaalt wat passend is?

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 29 januari per post.

DOMEINOVERSTIJGENDE GGZ
Krachten bundelen
De ggz, het sociaal domein en huisartsen werken in Drenthe en in Zuid-Limburg intensief samen. Hulp wordt hierdoor beter afgestemd. De huidige bekostiging sluit echter niet aan.

ONDERZOEK
Lastige dilemma’s
Hoe gaan zorgbestuurders om met integriteitsvraagstukken? Wiede Vissers vroeg het enkelen van hen in het kader van haar MBA-thesis.

FINANCIËN
Geld voor vitaliteit
Met een batenstrategie, complementair aan de bestaande kostenstrategie, loont het voor zorgverzekeraars om te investeren in gezondheid.

DUURZAME  ZORG
Inzetten op preventie
De Stichting HealthKIC wil met het zogenoemde Kavelmodel gezondheidsbevordering met zorg integreren in behapbare regio’s.

EXPERIMENT
Minder registratie
Arkin en GGZ Centraal hebben hun registratielast voor de zorginkopers succesvol verminderd. Andere ggz-instellingen mogen nu als proef hun methode overnemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.