Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 4, 2019

Eindredacteur
In het nummer van Zorgvisie magazine dat 21 juni bij abonnees op de mat valt, onder meer artikelen over de aanpak van wachtlijsten in de ggz en over het zzp'ers-dilemma: onmisbaar maar duur. Boegbeeld Sjaak Wijma van Zorginstituut Nederland komt uitgebreid aan het woord in het coverinterview.
Zorgvisie magazine nr. 4, 2019
Coverfoto: Paul Tolenaar

Naast de vaste rubrieken, onder meer over juridische zaken en governance, bevat het nummer de volgende artikelen:

Interview Sjaak Wijma

Het Zorginstituut Nederland wil met zijn beslissingen aansluiten bij wat in de maatschappij leeft en uitleggen waarom het bepaalde beslissingen neemt, aldus Wijma die sinds november vorig jaar bestuursvoorzitter is. Lees ook het nieuws uit dit interview >

Met aandacht

Gentle Teaching is een bekende techniek in de gehandicaptenzorg die ook goed bruikbaar is voor cliëntgerichte zorg in andere sectoren.

Snelle toegang

Samen met huisartsen en praktijkondersteuners in de regio kunnen ggz-instellingen de wachttijden verkorten.

Naar buiten treden

De zorgkantoren krijgen tot 2021 de tijd hun werkwijze te veranderen. Ze moeten sparringpartner worden van cliënt en zorgaanbieder. En ze moeten onderling gaan samenwerken.

Koers ingezet

Binnen het huidige bekostigingssysteem blijkt ‘de juiste zorg op de juiste plek’ goed te passen. Sterker nog: de omslag is al begonnen.

Andere focus

Zorginkoop op kosten belemmert transformatie van het sociaal domein, constateert de manager Zorgverkoop van ’s Heeren Loo.

Het zzp-dilemma

Het aantal zzp’ers in de zorg groeit nog altijd. De sector zal goed werkgeverschap moeten tonen om mensen voor de zorg te behouden.

Vertrouwen krijgen

Zeven ziekenhuizen verantwoorden al met horizontaal toezicht. Een intensief traject, waar minder controle tegenoverstaat.

 

Heeft u een Zorgvisie Compact abonnement? Een deel van de artikelen en rubrieken is ook online verschenen. Problemen met inloggen? Neem contact op met klantenservice >>

Zorgvisie Compleet abonnee? Lees de artikelen online >>
Problemen met inloggen? Neem contact op met klantenservice >>
Geen Compleet abonnee? Neem een abonnement >>

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.