Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 4 is verschenen

Het nieuwste nummer van Zorgvisie magazine is uit. Met daarin een afscheidsinterview met Frank Bluiminck, directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Hij vertrekt per 1 juli naar de MBO Raad. In het interview blikt hij terug op zes jaar werken in ‘deze prachtige sector’. Verder artikelen over respijtzorg, duurzaamheid, passende zorg en het hoofdpijndossier 'personeel'.
Cover Zvm04 2022

Inhoud Zorgvisie magazine nr. 4, 2022

INTERVIEW
Frank Bluiminck
De directeur van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland vertrekt naar de MBO Raad. Bij zijn terugblik op zes jaar werken in ‘deze prachtige sector’ passeren dilemma’s, wapenfeiten en blijvende kwesties de revue.

RESPIJTZORG
Op adem komen
In Het Buitenhuis logeren cliënten in alle comfort, zodat de mantelzorger even vrij is – zonder schuldgevoel.

BELEID
Nieuwe rol
De gehandicaptenzorg gaat creatief om met vraagstukken als veranderende doelgroep en krappe arbeidsmarkt.

INITIATIEVEN
Veel problemen
Jeugdzorgaanbieders zoeken de oplossing in kleinschaligheid, samenwerking en preventie.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 17 juni per post.

DUURZAAMHEID
Van vuil naar schoon
De operatiekamers zijn de grootste vervuiler in de zorg en ook de farmacie veroorzaakt veel milieuschade. Op vele fronten komen projecten van de grond
om hun afvalberg te verkleinen.

OVERZICHT
Sluitingsgolf
Ggz-instellingen sluiten hun deuren of halveren hun aanbod. Wat is er aan de hand? En wie doet wat om het tij te keren?

BESTUUR
Aan de top
Het recente onderzoek naar zorgbestuur laat de nodige veranderingen zien. ‘De huidige zorgbestuurder is vrouw’, vertelt Wilma van der Scheer.

PERSONEEL
Van verre
De nieuwe medewerkers bij Tragel en Kennemerhart zijn ‘anderstaligen’. De voordelen worden geplukt als de hobbels zorgvuldig genomen zijn.

INTERVIEW
Passende zorg
‘Luister naar de mensen op de werkvloer’, adviseert Peter Paul van Benthem. Dan kan passende zorg gaan ‘vliegen’, aldus de FMS-voorzitter.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.