Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 6, 2020

Artsen in loondienst moet geen doel op zich zijn. Toch zijn er voldoende redenen om het onderwerp juist nu weer te agenderen, zegt NZa-voorzitter Marian Kaljouw onder meer in het interview in Zorgvisie magazine. Verder in deze editie: discussie tussen verzekeraars en zorgaanbieders over de tarieven voor de wijkverpleging, de onvrede bij aanbieders over het inkoopkader Wlz en de reacties op het wetsvoorstel bevordering zorgcontractering.
Coverzvm06 660x440

Inhoud Zorgvisie magazine nr. 6:

INTERVIEW
Marian Kaljouw
Het is nu tijd voor transitie, meent de NZa-topvrouw Marian Kaljouw. ‘Zet die patiënt nou eens echt centraal, niet de professional, niet zijn autonomie of inkomen en ook niet de organisatie.’

GESCHIL
Inkoopkader Wlz
Hoe onvrede vanuit de care over het nieuwe inkoopbeleid resulteerde in drie rechtszaken.

TERUGBLIK
Einde fusieplan
Ondanks de defusie, moeten de Achterhoekse ziekenhuizen Slingeland en SKB toch samen verder.

VWS-PLAN
Zorgcontractering
Een wetsvoorstel, waarin de vergoeding voor ongecontracteerde zorg in delen van de sector omlaag kan gaan, krijgt veel kritiek.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 21 augustus per post.

ZORGINKOOP
Tarieven in de wijkverpleging
Veel grote aanbieders lijden verlies op de wijkverpleging. Ze moeten naar eigen zeggen elk jaar knokken met de zorgverzekeraars over tarieven die de kosten niet dekken. Volgens Zorgverzekeraars Nederland zijn de tarieven meer dan kostendekkend.

PROJECT
Samen één epd
Medisch Spectrum Twente en Zorggroep Twente trekken samen op bij de aanschaf en implementatie van Hix.

ONDERZOEK
Groeipijn
Schaalgrootte brengt niet alleen voordelen, maar ook bestuurlijke dilemma’s met zich mee. Dat blijkt uit onderzoek in de gehandicaptensector.

NA DE CRISIS
Geleerde lessen
De bestuurders van GGzE en Parnassia Groep kijken terug op én vooruit naar de gevolgen de coronapandemie voor de ggz.

HUISVESTING
Woning gezocht
Steeds meer ouderen zouden gebaat zijn bij een voorziening tussen eigen huis en verpleeghuis in. Er is echter een schreeuwend tekort.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.